Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailut - Kolmas kilpailupäivä

10.11.2018

Tänään tulessa oli peräti neljä suomalaista ja odotukset korkealla, vaikka kolme neljästä edustajastamme olikin ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa. Päivä alkoi erinomaisesti, kun Otso Saarinen voitti miesten -68 sarjan avausottelussa aikuisten MM-kisoissa otteluvoittoon yltäneen Romanian 9-5. Toisessa ottelussa vastassa oli U15-ikäluokan euroopanmestari Unkarista. Ottelu eteni vastustajan pienessä johdossa kolmanteen erään, jossa Otso tasoitti pelin lukemiin 9-9 uskomattomalla kahden jalan yhtäaikaisella hyppypotkulla. Mentiin Golden Point-erään, jossa molemmat yrittivät saman tyyppistä ratkaisua, mutta vastustaja oli onnekkaampi ja vei voiton. Aivan loistava suoritus Otsolta silti ekoissa arvokilpailuissa.

Samassa miesten 68-kilon sarjassa kilpaili myös Jasper Pulakka, jolle arpa toi vastustajaksi kokeneen georgialaisen. Vastustaja sai shokkialoituksen ja siirtyi selkeään johtoon, joten Jappe joutui ottelemaan koko matsin takaa-ajoasemasta. Loppua kohden alkoi juoni löytyä hyvin, mutta se ei enää riittänyt kääntämään tämän ottelun kulkua. Vastustaja voitti lukemin 1-21.

Naisten -67 kg sarjassa ensimmäisenä oli vuorossa Evin Azboy. Hän aloitti ottelunsa Puolaa vastaan vahvasti ottamalla 3-0 johtoaseman. Vastustaja pääsi kuitenkin vähitellen 7-5 johtoon. Aivan matsin lopussa Evin teki kaksikin erittäin hyvännäköistä pääpotkua, joista kummastakaan ei kuitenkaan tullut pisteitä. Nämä lukemat jäivät lopputulokseksi ja Evin karsiutui jatkosta.

Sokerina pohjalla oli Noora Rannikko, jolla on U15-ikäluokan EM-mitali tilillään. Hänen tiedettiin kamppailevan hyvänä päivänä mitalista myös näissä kilpailuissa. Nooran arpatuuri oli (jälleen) varsin huono, sillä avausotteluun tuli vastaan MM-mitalisti Venäjältä. Tasainen ja erittäin korkeatasoinen ottelu päättyi kolmen erän jälkeen tasan 8-8. Golden Point-erässä Venäjä sai ensimmäisen lyöntipisteen, Noora toisen ja Venäjä valitettavasti vielä yhden, mikä riitti vastustajan voittoon. Lähempänä ei enää Noora olisi voinut otteluvoittoa käydä saamatta sitä. Vastustaja eteni finaaliin asti.

Sunnuntaina eli EM-kilpailujen päätöspäivänä ottelevat Valtteri Väänänen (Action Sport) ja Ida Tammila (Budokwai Taekwondo).