Beach taekwondon MM-kilpailuista kultaa!

20.8.2023

Etelä-Korean Chuncheonissa 18.-20.8.2023 järjestetyt beach taekwondon MM-kilpailut päättyivät Suomen pienelle joukkueelle kultamitalijuhlaan! Tuomas Turunen (Korson Kaiku Taekwondo) nappasi ykkössijan miesten multiple kick breaking -sarjasta (triplahyppypotkut: kierto-, sivu- ja saksipotkut). Taakse jäi kolme "neutraalia" urheilijaa.

Kultamitalin lisäksi Turunen suoriutui kolmannelle sijalle spinning kick (pyörähtävät potkut vaaka- ja pystysuunnassa)  ja  free setup breaking (vapaamurskaus korkeintaan 10 lautaa) -sarjoista, joista molemmissa oli viisi kilpailijaa.

Lisäksi Turunen osallistui freestyle-liikesarjoihin, joissa hänen sijoituksensa ei riittänyt alkulohkosta finaalikierrokselle, ja korkeushyppyetupotkussa, joissa jäi tulos tällä kertaa saamatta.

Tuomas Turunen kolmen MM-mitalin kanssa.
Jopa 34 asteen lämpötila ja suora auringonpaiste tekivät maton niin kuumaksi, että ensimmäisenä aamuna kilpailu jouduttiin keskeyttämään neljän kilpailijan jälkeen kahden saatua palovammoja jalkoihinsa. Loput kilpailuista käytiin iltakilpailuna auringon painuttua lähelle horisonttia. Viimeiset sarjat loppuivat puoli yhdentoista aikaan. Kuvassa Turunen aloittamassa voitokasta multiple kicks suoritustaan Kolumbian joukkueen avustamana.