Euroopan kisoista ei tällä kertaa voittoja

26.6.2023

Euroopan kisoihin osallistui Suomesta viisi taekwondo-ottelijaa:
Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) -63 kg
Ida Tammila (Budokwai Taekwondo) -46 kg
Jenna Ylönen (Budokwai Taekwondo) -49 kg
Ruqia Rahmani (Malmin Taekwondo) -57 kg
Helmi Härkönen (Wondo Espoo) -62 kg

Jenna Ylönen kärsi niukan 1-2 tappion Puolaa vastaan European Games-kilpailun avauskierroksella.

Vastustaja sai ensimmäisellä kierroksella nopeammin juonesta kiinni ja vei erän 5-7 nimiinsä.

Toinen erä oli Jennan varsin selkeää hallintaa lukemin 9-4. Jenna kontrolloi etäisyyttä koko erän tarkasti ja pääsi väläyttämään upeita pääpotkujaan useamman kerran.

Kolmas erä eteni äärimmäisen tasaisena, mutta vastustaja vei valitettavasti voiton 2-3.

- Harmittaa niin paljon! En käsitä, miksi kestävyys loppui vikassa erässä niin pahasti, kun se ei yleensä ole ongelma, totesi Jenna välittömästi ottelun päätyttyä.

Ida Tammila kärsi 0-2 avaustappion European Games-kilpailussa Israelin edustajaa vastaan.

Ensimmäinen erä eteni yli puoleen väliin Iitun johtaessa matsia. Kokenut vastustaja kaivoi kuitenkin erän loppua kohden tarvittavat osumat ja vei erän nimiinsä 10-17.

Toisessa erässä Iitu erehtyi keskittymään hieman liian tarkkaan vastustajan liikkeeseen, jolloin oma tekeminen ei ehtinyt räjähtävän nopeisiin tilanteisiin. Vastustaja hyödynsi tämän välittömästi ja voitti erän 0-12.

- Tappio tuntuu pahalta, mutta ei tämä mitenkään huono ottelu ollut. Oikeastaan päinvastoin. Sain otettua maailmanrankingin kolmosta vastaan johdon ja pidettyä sen jonkin aikaa, niin se nostaa itseluottamusta, arvioi Ida ottelun päätyttyä.

Ruqia Rahmani aloitti terävästi ottelun Kreikkaa vastaan tehden matsin ensimmäisen pisteen. Tasainen avauserä meni kuitenkin vastustajalle lukemin 1-3.

Toisessa erässä Ruqian keskittyminen silmin nähden heikkeni ja vastustaja otti 0-12 voiton itselleen.

- Kunto kesti hyvin ja teknisesti pärjäsin myös...kakkoserässä oma fokus vain katosi johonkin ja se oli sitten siinä, ruqia harmitteli matsin jälkeen.

Niko Saarinen oli hänkin hyvässä vireessä ja latautunut voittamaan ottelun Puolaa vastaan. Tasainen ensimmäinen erä päättyi Nikon näyttävästä loppurutistuksesta huolimatta 9-11 vastustajalle.

Toinen erä alkoi Nikon hallinnassa, mutta vastustajan saatua yhden pääosuman sisään, tekemisen taso hieman laski. Nikon yrittäessä tasoittaa tilannetta vastustaja puolusti tehokkaasti ja vei erän pisteillä 1-9.

Helmi Härkönen otteli Kreikan Theopoula Sarvanakia vastaan naisten -62 kg sarjassa.

Kreikkalainen piti ottelua hallussaan, eikä Helmi löytänyt keinoja kääntää matsia itselleen. Ottelu päättyi erin 0-2 vastustajalle (eräpisteet 2-12 ja 1-9).

- Sain oman pelin kulkemaan paremmin kuin MM kisoissa pari viikkoa sitten, mutta fyysisyydessä en valitettavasti pärjännyt kreikkalaiselle. Harmi, ettei keräilyeräpaikkaa irronnut sillä olisin mielelläni ottanut vielä toisen lähdön päivään.