EUSA Games 2024 kilpailuista Suomelle hopeaa ja jaettu viides sija!

23.7.2024

Linda Räkköläinen toi Suomelle EM-hopeaa

European Universities Games 2024 käytiin taekwondon osalta Unkarin Miskolcissa 21.7. Edustajina naisten yksilösarjassa sekä naisten freestyle-sarjassa oli Turun Yliopistoa edustava Linda Räkköläinen ja miesten yksilösarjassa Vaasan Yliopistoa edustava Frans Salmi. Hyvien World Ranking- sijoitusten perusteella niin Linda kuin Frans pääsivät aloittamaan kisaurakkansa kierrokselta 16. Naisten sarjassa osallistujia oli kaiken kaikkiaan 24 ja miesten 23.

Linda raivasi tiensä kolmella komealla battlevoitolla aina finaaliin asti, jossa voiton vei iranilainen Saksan Mittweidan ammattikorkeakoulun edustaja Reihaneh Omranimoghadam. Lindalle kotiintuomisena huikea Opiskelijoiden EM- hopea! Freestyle- sarjassa Linda sijoittui kuudenneksi.

Frans voitti ensimmäisessä battlessä brittiläisen vastustajansa, mutta valitettavasti mitali jäi seuraavalta kierrokselta saamatta espanjalaisen viedessä battlevoiton. Fransin lopullinen sijoitus oli 5.-8. sija.

Valmentajana kilpailuissa toimi liikesarjamaajoukkueen päävalmentaja Essi Labart.

Kilpailut olivat kovatasoiset ja positiivisena yllätyksenä kilpailut olivat saaneet vastikään G1- statuksen, joten jaossa oli myös g-pisteitä.

Iloiset menestyjät Frans Salmi ja Linda Räkköläinen yhdessä päävalmentaja Essi Labartin kanssa