Hopeaa ja pronssia ottelun Hollannin avoimista

21.3.2010

Viime vuoden Euroopan ranking-ykkönen Juho Kostiainen osoitti olevansa kovassa iskussa myös tänä vuonna.

Hollannin avoimet on sekä World Taekwondo Federationin (WTF) että European Taekwondo Unionin (ETU) ranking-kilpailut. Ne kokosivat Eidenhoveniin 955 kilpailijaa kattaen lähes kaikki maailman parhaat taekwondo-maajoukkueet.

Juho kostianen
otti sarjassaan hienosti hopeaa häviten finaalin hallitsevalle euroopan mestarille ja Peking olympaipronssimitalistille Servet Tazegulille (TUR) niukasti luvuin 9-11. Juho otteli miesten alle 74 kilon sarjassa.

1. kierros: Juho Kostianen-Hennessey, Ryan (ENG) 7-1
2. kierros: Juho Kostianen-Jusuponv, Tochtam (BEL) 6-1
3. kierros: Juho Kostianen-Boukchar, Abdelkader (NED) 9-1
4. kierros: Juho Kostianen-Singer, Ilker(NED) 13-3
Semifinaali: Juho Kostianen-Sari, Yunus (TUR) 3-3 GP
Finaali: Juho Kostianen-Servet Tazegul (BEL) 9-11

Teemu Heino sijoittui miesten raskaassa sarjassa pronssille hävittyään neljännesvälierän Iranin Hossein Tajikille, joka on hallitseva mm-pronssimitalisti viime syksyltä. Tajik voitti Hollannin turnauksen.

1. kierros: Teemu Heino-Abdelkader, Zrouri (MOR) 4-3
2. kierros: Teemu Heino-Wodzich, Volker (GER) 0-0 GP
Semifinaali: Teemu Heino-Tajik, Hossein (IRI) 7-3

Juhon ja Teemun kunto vaikutta toukokuisia EM-kilpailuja ajatellen erinomaiselta. Suomen kolmas mitalitoivo Suvi Mikkonen sen sijaan kärsii tilapäisestä jalan loukkaantumisesta.

Teemu Heino otti jälleen kerran mitalin A-class -turnauksesta.