Kadettien ja nuorten maajoukkuetoiminta 2014

17.10.2013

KADETIT JA NUORET 2014

Vuoden 2014 alusta lähtien kadettien ja nuorten maajoukkueet koostuvat A- ja B-ryhmistä. Molemmat ryhmät harjoittelevat ja kilpailevat pääsääntöisesti samoilla leireillä ja kilpailuissa.

A-ryhmä koostuu arvokilpailukelpoisista urheilijoista, jotka voidaan lähettää seuraaviin kyseisen ikäryhmän arvokilpailuihin. Ryhmän leiri- ja kilpailutoimintaan yms. kohdistetaan mahdollisuuksien mukaan liiton tuki.

B-ryhmä koostuu maajoukkueurheilijoista, jotka ovat arvokilpailukelpoisuuden kynnyksellä tai valmentautumassa sitä kohti. Ryhmän urheilijat vastaavat omakustanteisesti leiri- ja kilpailutoimintaan yms. aiheutuvista kuluista.

Samassa mj-ryhmässä voi olla useampia saman painoluokan edustajia. Ryhmiin valikoiduilta urheilijoilta odotetaan sitoutumista toimintaan. Poissaolo toiminnasta ilman hyväksyttävää syytä (valmennustiimi ratkaisee) johtaa varoitukseen ja toinen poissaolo erottamiseen mj-ryhmästä. Ulkomaankilpailuja tulee kaikille vuodessa vähintään 4 kpl ja leirejä noin 1 kpl kuukaudessa. Ryhmävalintoja tarkastellaan säännöllisesti ja uusia henkilöitä voidaan ottaa mukaan toimintaan keväällä ja syksyllä.

Maajoukkuetoiminnassa olevien urheilijoiden taloudellinen panostus leireihin ja kilpailuihin on noin 2000-3000 euroa vuodessa / henkilö. A-ryhmän osalta summa voi olla pienempi mahdollisen tuen myötä. Jokaisen urheilijan tulee huolehtia myös siitä, että hankkii itselleen WTF:n hyväksymät puvut ja suojat ulkomaankilpailuja varten.

 

VAATIMUKSET MAAJOUKKUERYHMIIN

A-ryhmä
- palautettu maajoukkuehakemus (30.11. mennessä)
- Suomen kansalaisuus
- KKW poom/dan
- GAL-lisenssi
- SM-osallistuminen
- 1x ulkomaankilpailu vuoden sisällä (Suomen PM ei kelpaa), kadeteilla pääkontaktillinen sarja, jatkossa 2x ulkomaankilpailu

B-ryhmä
- samat kuin A-ryhmälle pois lukien kansalaisuus
 

Valinnat  maajoukkueryhmiin tehdään loppuvuodesta valmennustiimin päätöksellä. Sitä ennen kaikki Talent-ryhmään valitut voivat osallistua loppuvuoden leireille.
 

GAL = GLOBAL ATHELTIC LICENSE

Jokaisella maajoukkueeseen pyrkivällä urheilijalla tulee olla WTF:n GAL-lisenssi, mikä vaaditaan kaikkiin arvokilpailuihin ja muun muassa G1-kilpailuihin (entinen A-class). Lisenssin hakemista varten tulee olla Kukkiwonin poom- tai dan-sertifikaatti. Sertifikaattien haku omien opettajien tms. kautta. GAL-lisenssin hakuun löytyy ohjeet täältä.

Helmikuun alun Trelleborg Open -ilmoittautumista varten tulee jokaisella olla GAL-lisenssi hankittuna.

 

ALUSTAVA KALENTERI
2013
Lokakuu
  mj-katsastus (toiminnan käynnistys)
Marraskuu  leiri
Joulukuu  leiri

2014
Tammikuu  leiri
Helmikuu  Trelleborg Open (juniorit)
Maaliskuu Nuorten olympialaisten karsinta ja Nuorten MM-kilpailut (juniorit)

 

Valmennustiimi 18.10.2013

Viinikainen, Mäkinen, Glad