Kaksi mitalia ottelun Slovenian avoimista

27.2.2017

Iida Tammila nappasi pronssia, Valtteri Väänänen hopeaa. Jarkko Mäkinen toimi valmentajana.

Suomalaiset ottelijat menestyivät Slovenian Mariborissa 25.-26.2.2017 järjestetystä Slovenian Open G1-kilpailusta. Yhdeksän ottelijan joukkueen kotiin tuomisia oli yksi hopeinen ja yksi pronssinen mitali.

Valtteri Väänänen (Action Sport Center) voitti hopeaa sarjassa juniorit -48 kg. Hän voitti  ensimmäisessä ottelussa puolalaisen selkein pistein 21-16. Toinen ottelu italialaista vastaan oli täynnä jännitystä, mutta päättyi lopulta Valtterin voittoon pistein 8-7. Finaalissa hän kohtasi kovan unkarilaisen, joka oli tällä kertaa parempi.

Ida Tammila (Budokwai) voitti pronssia sarjassa juniorit -42 kg. Hän voitti ensimmäisessä ottelussa Iso-Britannian ylivoimaisesti 27-6 ja toisessa ottelussa Saksan 15-5. Semifinaalissa Ida hävisi sarjassa kultaa voittaneelle italialaiselle. Pari viikkoa aikaisemmin G2 Turkish Openissa Ida jäi kahden otteluvoiton jälkeen viidennelle sijalle, joten nyt saavutettu mitali oli todella ansaittu.

Valtteri Tammila (Budokwai) voitti ensimmäisen ottelun Serbiaa vastaan jatkoerässä, mutta hävisi toisen ottelun saksalaiselle. Valtteri sijoittui viidenneksi sarjassa kapettipojat -33 kg. Hän otteli hienosti myös pari viikkoa aikaisemmin Turkissa, jossa hän voitti kaksi ottelua G1 European Club Championshipissä ja kolme ottelua G2 Turkish Openissa. Molemmissa hän sijoittui myös viidenneksi, jääden niukasti mitaleilta.

Niko Saarinen (Budokwai), joka on viimeisen vuoden juniori kokeili onneaan seniorisarjassa. Hän voitti loistavasti ensimmäisen ottelunsa italialaista vastaan 29-11. Toisen ottelun Niko hävisi kroatialaiselle, eikä hän tällä kertaa yltänyt mitaleille. Tämä oli kuitenkin hieno avaus seniorisarjassa.

Muut suomalaiset Michael Rautsala, Santeri Helle, Marcus Rautsala, Roosa Närhi ja Dareen Arif jäivät hyvästä yrityksestä huolimatta ensimmäiselle kierrokselle. Valmentajana mukana oli nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

Teksti ja kuva: Maika Gröhn-Tammila