Kesäuniversadit käyty - Suomen kokonaismenestys erinomainen

30.8.2017

Suomen joukkue esiintyi edukseen 29. kesäuniversiadeissa Taipeissa. Suomen saaliina oli yhteensä neljä mitalia: yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Taipein mitalisaldoa paremmin Suomi on menestynyt viimeksi vain kahdesti: 1967 Tokiossa ja 1975 Roomassa.

Taekwondon kuusihenkinen joukkue kilpaili sekä ottelussa että liikesarjoissa. Menestyksen suhteen ei aivan päästy tavoitteeseen, mutta arvokasta kokemusta kertyi sitäkin enemmän. Paras sijoitus tuli liikesarjojen miesten ryhmäsarjassa, kun Christian Kamphuis, Olli Siltanen ja Frans Salmi etenivät kovatasoisessa joukossa finaaliin. Finaalissa miehet nostivat vielä sijoitustaan pari pykälää ollen kuudensia ja samalla parhaiten sijoittunut Euroopan maa kyseisessä kilpailussa.

Liikesarjojen yksilökilpailussa Frans Salmi sijoittui 17. sijalle ja Essi Labart 23.. sijalle. Ottelussa Suomea edustivat Roosa Närhi (-62 kg) ja Jenna Partanen (-67 kg). Kummankin sijoitukseksi jäi tällä kertaa jaettu 17. sija. Roosan tien katkaisi aikuisten MM-mitalisti Saksasta ja Jennan nuori turkkilainen.

Seuraavat kesäuniversiadit käydään vuonna 2019 Italiassa.



Linkki Olympiakomitean kilpailuraporttiin:
https://www.olympiakomitea.fi/2017/08/30/suomen-joukkue-menestyi-erinomaisesti-taipein-kesauniversiadeissa/