Kolme G1-kultaa Luxembourgista

11.7.2016

World Ranking G1 Luxembourg (9.-10.7.2016) sujui nuorilta suomalaisottelijoilta erinomaisesti.

Niko Saarinen saavutti kautta aikojen ensimmäisenä suomalaisena U18-sarjassa G1-turnauksen sarjavoiton. Nikolle itselleen tämä oli ensimmäinen G1-mitali tässä ikäluokassa. Niko voitti Saksan 18-2, Italian 13-8, Iso-Britannian 14-5 ja Itävallan 10-9. Sarjan taso oli kova, joten turnaus oli Nikolta vahva näyttö syksyllä Kanadassa käytäviä juniorien MM-kilpailuja varten.

Elisa Toivonen ja Alexandra Raita voittivat molemmat U-14 sarjassa oman painoluokkansa kultaa. Elisa voitti -44 kg sarjassa Saksan 13-1, Portugalin 6-4 ja Saksan 13-2. Alexandra oli arvottu suoraan -59 kg sarjan finaaliin, jossa hän voitti Belgian kahdessa erässä ylivoimaisella piste-erolla 20-8.

Muut suomalaiset, Ida Tammila, Vilma Nieminen, Valtteri Tammila sijoittuivat omissa sarjoissaan viidennelle sijalle.

Urheilijoiden seurat:
Budokwai Taekwondo: Niko Saarinen, Alexandra Raita, Ida Tammila, Valtteri Tammila
Taekwondo Nurmijärvi: Elisa Toivonen, Vilma Nieminen