Kukkiwon-tapaaminen Helsingissä

11.9.2015

Taekwondon päämajan Kukkiwonin ja Suomen Taekwondoliiton yhteistyötapaaminen  järjestettiin 7.9.2015 Helsingissä. Tilaisuuteen oli kutsuttuna kaikki Suomen opettaja-arvot.

Tapaamisen taustalla on Euroopan Taekwondo Unionin (ETU) ja Kukkiwonin allekirjoittama yhteistyösopimus, jonka mukaan ETU hallinnoi vuoden 2016 alusta lähtien yli 3. dan-arvojen graduointeja. Sopimus velvoittaa ETU:n jäsenmaita. Tulevaisuudessa myös 1. ja 2. danien graduointioikeudet tulevat olemaan ainoastaan Kukkiwonin vyömyöntökoulutuksen käyneillä. ETU:n ja Kukkiwonin yhteistyö on osa Kukkiwonin maailman laajuista kehitysprosessia.

Pohjoismaat ovat yhteistyössä käynnistäneet Kukkiwonin kanssa sopimusneuvottelut, jonka pyrkimyksenä on taata maille mahdollisimman korkea vyönmyöntöautonomia myös jatkossa.

Paikalla olleiden opettaja-arvojen yksimielinen kanta oli, että Suomi lähtee mukaan Pohjoismaiseen Kukkiwon-yhteistyöhön.

Tapahtuma oli historiallinen. Kukkiwonin varapresidentti vieraili ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Lisäksi tilaisuus kokosi yhteen yli 40 opettaja-arvoa ympäri Suomea.