6.1.2011

Liikesarjojen SM-liigan 2010-2011 toinen osakilpailu käytiin 6.1.2011 Turussa. Mukana oli yhteensä yli 100 kilpailijaa.

Kilpailun tulokset löytyvät TÄSTÄ.

SM-liigan päivitetty tilanne löytyy TÄSTÄ.

Kilpailut olivat hyvin onnistuneet, vaikka alkuperäisen tiedotuksen jälkeen jouduttiin vaihtamaan kilpailun ajankohtaa, paikkaa ja jopa järjestävää seuraa. Lopulta kisat järjestettiin Turun SaippuaCenterissä Budokwai Taekwondo Team Turun salilla loppiaistorstaina 6.1.2011. Vaikka tilaa oli totuttua niukemmin, erillinen lämmittelysali poisti pahimman ruuhkan itse kilpailusalista. Kilpailijoita oli paikalla hieman yli 100, joista noin puolet olivat SM-liigan kilpailijoita ja toinen puolikas harrastaja- ja ilvessarjalaisia. Kuudessa järjestetyssä liigasarjassa edellisen osakilpailun voittajat jatkoivat voittoputkea, mutta myös niinikään kuudessa sarjassa saatiin uudet voittajat.

Kadettitytöissä Nea Säynäjoki jatkoi voittajana, mutta Nealle löytyi uusi haastaja Porin Taekwondon Linda Halosen tullessa mukaan liigaan. Nea Säynäjoki jatkaa liigapisteissä kadettityttöjen ykkösenä ja Linda Halonen pitää toista sijaa itsellään. Poikien kadettisarjassa tilastoykkönen Atte Kulmala ja -kakkonen Eero Ritakallio säilyttivät asemansa, vaikka hurjaa kehitystä osoittanut Budokwai / TTT:n Marcus Rautsala saavutti hienoilla suorituksillaan toisen sijan Turussa. Marcus nousi kadettipoikien liigatilaston kolmanneksi.

Junior tyttöjen kärkiviisikossa tapahtui muutoksia Heli Tirkkosen tehdessä huiman nousun. Helin sijoitus vaihtui edellisen osakilpailun kuudennesta sijasta toiseksi. Noora Hautasuo säilytti johtoaseman voittamalla myös Turussa. Vera Lundan on liigakakkosena, Heli Tirkkonen ja Krista Tuhkanen jakavat liigan kolmannen sijan. Junior poikien sarjassa sijoitukset eivät muuttuneet Kokemäen edellisestä liigakilpailusta. Roope Seppälä on ensimmäisenä ja Frans Salmi toisena. Sekä Roope, että Frans esiintyvät kilpailuissa varsin vakuuttavin ottein.

Senior 1 naisissa edellisestä osakilpailusta poissaollut Roosa Närhi jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja vei kotikisoistaan kultamitalin. Terhi Lahtinen ei kuitenkaan taipunut tälläkään kertaa helpolla, sillä vielä karsintakierroksella Terhi oli Roosan edellä. Finaalikierroksella Roosa veti kuitenkin pidemmän korren. Terhi säilyi liigapisteissä ensimmäisenä 7 pisteen kaulalla Roosaan. Kolmanneksi Senior1 naisissa sijoittui Triin Saviauk. Triin pitää hallussaan myös liigan kokonaispisteiden kolmatta sijaa. Senior1 miehissä nähtiin vähintäänkin yhtä tiukkaa kamppailua kun Junior pojista vanhempaan sarjaan siirtynyt Olli Siltanen kilpaili ensimmäistä kertaa Senior1 sarjassa. Karsintakierroksella Heikki Liukkonen johti sarjaa erittäin tiukalla 0,03 pisteen erolla, mutta finaalissa Olli näytti muille kaapin paikan huikeilla 8,71 yhteispisteillä ja vei osakilpailun voiton 0,11 pisteen erolla Heikkiin. Kovatasoisen sarjan kolmanneksi sijoittui edellisen osakilpailun voittanut Erik Sandsrtöm. Liigan johtoasema säilyi Erikin nimissä, mutta Olli nousi voitollaan liigan toiseksi. Liigan kolmas sija on Aki Tiihosen nimissä, vaikka Aki joutuikin taipumaan Turussa viidennelle sijalle.

Ensimmäistä kautta Senior2 naisissa kilpaileva Johanna Nukari jatkaa voittokulkuaan, voitettuaan toiseksi tulleen Inna Lindgrenin ja kolmanneksi sijoittuneen Riitta Hurmerinnan. Liigan sijoitukset näyttävät samalta kuin Turun osakilpailunkin sijoitukset: Johanna johtaa, Inna toisena ja Riitta kolmantena. Liigan uusi tulokas Rina Hirose (Malmin Taekwondo) on sarjan neljäntenä. Senior2 miesten tuloslista koki täydellisen remontin, sillä Kokemäellä voittanut Toni Germano ei kilpaillut Turussa ja kaikki aikaisemmat liigakaudet voittanut Jarkko Mäkinen kilpaili jälleen vieden voiton ylivoimaisella piste-erolla. Molemmissa osakilpailuissa toiseksi sijoittunut Mukwan Jyväskylää edustava Jarno Heinonen nousi liigatilaston kärkeen, kun taas toinen sija on jaettu Jarkon, Toni Germanon ja Jari Johanssonin kesken.

Master naisten tulosluettelo pysyi samana kuin Kokemäelläkin. Adina Anghelescu-Hakala sijoittui ensimmäiseksi, Varpu Järvinen toiseksi ja Ira Norro kolmanneksi. Myös liigatilastot pysyivät näin ennallaan. Master miehissä sitä vastoin oli enemmän muutoksia: Viime kaudella liigakilpailut aloittanut Helsingin Taekwondoseuran Henri Nordenswan voitti Turun osakilpailun jättäen edellisen osakilpailun ykkösen Marco Halosen toiseksi. Kolmas sija Turussa meni Markku Vuorikoskelle Marco Halonen säilytti hopean avulla liigan yhteispisteiden ensimmäisen sijan, toisena Markku Vuorikoski ja Henri Nordensvan nousi voitollaan kolmanneksi. Uudet kilpailijat Master miehissä tekevät sarjasta erittäin mielenkiintoisen seurattavan!

Parisarjoissa edellisen osakilpailun voittanut Taekwondo Lahden pari Mari Parviainen ja Aki Tiihonen putosi Turussa korkeimmalta korokkeelta neljänneksi. Sarjan ylivoimaisen voiton veivät Senior1 sarjojen kultamitalistit Roosa Närhi ja Olli Siltanen. Kolmas sija meni Riitta Hurmerinnalle ja Jarno Heinoselle. Parviainen & Tiihonen -pari jatkaa liigan kärjessä, Adina Anghelescu-Hakala ja Ilja Patrikainen seuraavat perässä toisena ja kolmatta sijaa pitävät hallussaan Riitta Hurmerinta ja Jarno Heinonen.

Ryhmäsarja oli mielenkiinoista seurattavaa kun nuorten Tampere Kumgangin tyttöjen trio kilpaili Helsingin Taekwondoseuran miesten ryhmää vastaan. Lopulta korkeimmalle korokkeelle nousivat Helsingin Henri Nordenswan, Kim Rejman ja Christian Hagman ja hopeaa saivat Vilma Seppälä, Krista Tuhkanen ja Nea Säynäjoki.

Seuratilastoissa Tampere Kumgang säilytti johtoaseman 83 pisteellä, mutta Budokwai / Taekwondo Team Turku otti kotikisoistaan mahtavat 63 pistettä nousten toiseksi 79 pisteellä. Kolmantena seurapisteissä on 20 pistettä Turusta saalistanut Herttoniemi Hwang. Myös Porin Taekwondo tekee kovaa nousua: Turussa saavutetut 22 seurapistettä nostivat Porin jaetulle neljännelle sijalle Espoo Hwarang Teamin kanssa.

Tarkemmat tulokset Turun kilpailuista liigatilastoineen löytyvät Suomen Taekwondoliiton sivuilta:

Taistelu liikesarjojen SM-liigan mitaleista jatkuu kolmannessa osakilpailussa Lahdessa 5.2.2011.