Niko Saariselle MM-hopeaa!

26.7.2014

Taekwondon kadettien MM-kilpailut käydään 24.-27.7.2014 Bakussa. Mukana on noin 600 vuosina 2000-2002 syntynyttä lahjakkuutta eri puolilta maailmaa. Suomea edustaa seitsemän urheilijan joukkue, jonka kirkkaimmaksi tähdeksi nousi tänään Niko Saarinen.

 

Turkulaista Budokwai Taekwondoa edustava Saarinen kukisti neljä vastustajaa ja haastoi vielä finaalissa tiukasti Etelä-Korean Leen lukemin 6-11. Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskuksessa harjoitteleva ja Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluva Saarinen teki finaaliin päästessään suomalaista taekwondo-historiaa:

 

- vammaistaekwondoa ja veteraanikisoja lukuunottamatta yksikään suomalaisottelija ei ole ennen Nikoa yltänyt taekwondon MM-finaaliin. Yleisen sarjan MM-semifinaalissa on oltu kahdesti ja siitä on yli 20 vuotta aikaa. Uusi menestyjäsukupolvi on kasvamassa ja tässä on yksi erinomainen esimerkki siitä, sanoo valmennuskeskuksessa Nuorten Olympiavalmentajana toimiva Jarkko Mäkinen. Niko on tehnyt todella määrätietoisesti töitä viimeiset kaksi vuotta ja tulos on tässä.

 

Male -53 kg

Niko Saarinen, FIN - Abdulbasit Abutaleb, KSA 8-6

Niko Saarinen, FIN - Eyad Barakat, EGY 4-3

Niko Saarinen, FIN - Kevan Brival, MRN 5-2

Niko Saarinen, FIN - Anthony Carre, FRA 3-2

Niko Saarinen, FIN - Lee Ui-Hyeon, KOR 6-11 

 

Suomen joukkueen toiseksi parhaasta sijoituksesta vastasivat Yong Taekwondoa edustava Noora Rannikko (-51 kg), Budokwai Taekwondoa edustava Ida Tammila (-33 kg) ja Tampere Kumgangia edustava Oskar Mäkinen (-33 kg), jotka sijoittuivat sarjoissaan yhdeksännelle sijalle. Muille tulevaisuuden lupauksille Bakun kilpailu toimi tärkeänä arvokilpailukokemuksen kartuttajana.