Nuorten MM-kilpailuiden toinen päivä

2.10.2024

Etelä-Korean Chuncheonissa käynnissä olevien nuorten MM-kilpailuiden toisen kilpailupäivän suomalaisottelija oli Jenna Rämö (Porvoon Taekwondo) naisten alle 46-kiloisissa.

Sijoitus: 17.-32.

Ottelu: Jenna vs. ALRAWASHDEH Laean (Jordania) 0-2 (2-14, 17-24)

 Jenna otteli tänään ensimmäistä kertaa junnujen MM-tasolla päästen heti ottelemaan korotetulle keskuskentälle. Kaavioiden arvonta vei Jennan suoraan toiselle kierrokselle kohtaamaan voittajan ottelusta Jordania vastaan Nigeria. Vastaan asettui jordanialainen Laean Alrawashdeh, joka on kerännyt kiitettävästi menestystä kadettien ikäluokassa (esimerkiksi Aasian mestaruus ja MM-pronssi). Ensimmäisessä erässä Jennalla meni hetki päästä ottelun rytmiin mukaan, ja vastustaja sai otettua ottelun hallintaansa. Toiseen erään Jenna asteli valmiimpana ja otti itse enemmän aloitteellista roolia. Aktiivisempi tyyli toimi vastustajaa vastaan ja Jennan ottelussa oli huomattavissa selkeä kehityskaari sen edetessä. Tämä ei valitettavasti kuitenkaan riittänyt ottelun voittoon, vaikka toinen erä olikin selkeästi ensimmäistä tasaisempi.

Jennan kommentti:
"Valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin ja suunnitelmien mukaan. Olen valmistautunut leirillä kesällä Puolassa, sekä maajoukkue- ja projektileireillä. Olen koittanut pitää harjoittelua monipuolisena ja olen tyytyväinen että olen pysynyt terveenä ja ehjänä koko valmistautumisen ajan.
Ottelusuoritukseeni olen pettynyt - ensimmäisessä erässä en otellut omalla tasollani, enkä pystynyt kuulemaan hallissa vallinneen melun takia mitään.
Erätauolla pystyin vastaanottamaan ohjeet olla itse aktiivisempi ja luomaan enemmän painetta vastustajaan, mikä toimi ja olen yksittäisiin tilanteisiin tyytyväinen toisessa erässä. Harmillisesti se ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon.
Toivon että olisin voinut esittää parasta itseäni koko ottelun.
Oli makea kokemus otella korotetulla keskikentällä."

Huomenna ei ole luvassa suomalaisia ottelijoita. Aina Kirtseliksellä (Taekwondo Nurmijärvi) on punnituspäivä.

Jenna Rämö (punainen) aloittamassa otteluaan. Kuva: Simo Siltanen