Ottelun alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut käyty

8.3.2010

Aleksi Nurisalo

Nuorten ottelun MM-kilpailut Meksikon Tijuanassa on käyty. Parhaat maat olivat pojissa Iran, Korea ja Turkki. Tytöissä kolme kärkimaata olivat Korea, Kiina ja USA. Suomi sijoittui kahden urheilijan voimin sijalle 54. samoilla pisteillä Norjan kanssa.

Alla on kuvattu Suomea hienosti edustaneiden Nurisalon kaksosten otteluiden vaiheita.

ALEKSI NURISALO

1.kierros. Aleksi Nurisalo – Charles Archbold, Panama 6 -5

Ottelu alkoi Aleksin kannalta lähes katastrofaalisesti, kun Panama pääsi ensimmäisessä erässä jo 5-0 johtoon. Toisesta erästä alkaen Aleksi kuitenkin keskittyi perustyön tekoon ja tasoitti kolmannen erän puolessa välissä 5-5:een. Jatkoajalla Aleksi ratkaisi ottelun itselleen tarkalla vastaiskulla.

2.kierros. Aleksi Nurisalo – Ozdamirov Magomed, Venäjä 4 – 17

Venäläinen oli kieltämättä kovin vastustaja, jonka Aleksi on tähän asti kohdannut. Hänestä ei meinannut heikkouksia löytyä edes videolta tarkasteltuna. Aleksi pystyi kahden erän ajan laittamaan Venäläisen todella koville ja ottelikin valmentajan näkökulmasta katsottuna uransa parhaat tilanteet. Kolmannessa oli pakko leikkiä upporikasta tai rutiköyhää, eikä kova venäläinen ollut yllätettävissä, vaan numerot repsahtivatkin todella rumiksi.

JOEL NURISALO

1.kierros. Joel Nurisalo, arvalla suoraan 2. kierrokselle

2. kierros. Joel Nurisalo – Munir Abdelhafes, Libya 8 – 5

Libyalainen hyökkäsi kovalla asenteella ottelun alussa, mutta Joel hankkiutui tarkoilla vastaiskuilla heti parin pisteen johtoon. Siiten homma sujuikin käsikirjoituksen mukaan ja Joel sai pari erää harjoitella johtoaseman säilyttämistä kovassa kansainvälisessä ottelussa.

3.kierros. Joel Nurisalo – Burapanaviboon Pratchaya, Thaimaa, kesk.

Thaimaalainen tiedettiin kovaksi, mutta häntä oli päästy scouttaamaan parin matsin verran ja taktiikka laadittiin liikkeen osalta passiiviseksi, mutta teräväksi. Joel ei kuitenkaan onnistunut ottelussa ihan nappiin ja Thaimaalainen pääsi parilla tarkalla pääosumalla ensimmäisen erän lopussa karkuun. Ottelu sai kolmannen erän alussa ikävän lopun kun Joelin PM-kilpailuissa rikkoutunut jalkapöytä osui Thaimaalaista kyynärpäähän niin pahasti, että Joel ei pystynyt jatkamaan ottelua. Tämä ei tosin varmaankaan ottelua ratkaissut, vaan terävämpi Thaimaalainen jatkoi vakuuttavasti mitaliotteluihin.

YHTEENVETOA KILPAILUSTA

Suomen joukkueelle vuoden 2010 nuorten MM-kisoista käteen jäi kovia otteluita ja rutkasti hyvää kokemusta, myös voitettujen otteluiden muodossa. Molemmat pojat ottelivat kokemukseensa nähden erinomaisesti. Valmentajan käsitys vahvistettavista osa-alueista vahvistui ja muotoutui edelleen. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden EM-kisoja, jotka ovat poikien junioriuran päätavoite.

Taekwondo on Meksikossa iso juttu, sitä täällä ei voinut olla huomaamatta. Matkat kisahotelleilta kisapaikalle ja takaisin tehtiin näyttävässä poliisisaattueessa. Pojat saivat jatkuvasti olla valokuvattavana ja jakamassa nimikirjoituksia. Meksikon TV näytti kisat suorana kansalliselta kanavalta. Myös molemmat suomalaisetkin esiintyivät kertaalleen televisiossa.

Lopuksi vielä terveiset Teemu Heinolle. Suomalaisilla oli mukava fiilis valmistautua otteluihinsa, kun kisapaikalla oli suuri WTF-panderolli, jossa Teme potkaisee vastustajaa kirvehdyspotkulla näyttävästi kypärään.