3.5.2014

Naiset -57 kg

Roosa Närhi - Christina Panagi, CYP 16-10
Roosa Närhi - Nikita Glasnovic, SWE 0-9

Roosa pääsi käyttämään vahvuuksiaan ensimmäisessä ottelussa mainiosti ja hallitsi tilanteita läpi ottelun. Kaatumisesta ja kiinnipitämisestä tuli todella herkästi varoituksia ja niistä kertyikin Roosan vastustajalle 4 pisteen edestä hyvityksiä. Kovatempoinen ottelu päätyi kuitenkin Roosan selvään voittoon. Ruotsin Glasnovic, joka on juniorien euroopanmestari ja MM-2, pääsi yhden pääosuman johtoon ensimmäisessä erässä. Roosa joutui tästä syystä tekemään töitä ja ottamaan riskejä, mikä käänsi tasaisen ottelun loppupisteet 0-9 Ruotsin hyväksi. Roosan sijoitus 5. sija.

Naiset -73 kg
Saina Savage - Alina Ikaeva, RUS 8-7
Saina Savage - Furkan Asena Aydin, TUR 6-15

Saina lähti ensimmäiseen otteluun vahvalla itseluottamuksella ja ottelu Venäjää vastaan eteni aluksi Sainan pitäessä johtoasemaa. Toisessa erässä Venäjä pääsi johtoon, mutta kirjaimellisesti ottelun viimeisellä sekunnilla Saina teki pääosuman, joka ratkaisi voiton hänelle. Toisessa ottelussa Saina haastoi erinomaisesti pitkänhuiskean turkkilaisen, joka on aikasemmin saavuttanut mm. juniorien Euroopanmestaruuden ja maailmanmestaruuden sekä aikuisten MM-pronssia. Saina kunnostautui erityisesti etäisyydenhallinnassa ja tilanteiden viemisessä loppuun asti. Sainan sijoitus 5. sija.

Huomenna kilpailun päätöspäivänä ottelevat Suvi Mikkonen (-53 kg) ja Jouni Lahtinen (-74 kg).