Ottelun G1-mitaleita Sofia Openista

6.3.2018

Jasper Pulakka saavutti ensimmäisessä G-turnauksessaan hopeaa. Kuva: Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskus

Ensimmäinen kilpailupäivä Bulgariassa toi kolme alle 18-vuotiaiden G1-mitalia Suomeen. Jasper Pulakka (Yong Taekwondo) ja Taru Hanhinen (Yong Taekwondo) etenivät sarjoissaan finaaliin, josta tuliaisena hopeasijat. Ida Tammila (Budokwai Taekwondo) sijoittui pronssille. Lisäksi jaetulle viidennelle sijalle sarjoissaan ylsivät Noora Rannikko (Yong Taekwondo), Evin Azboy (Yong Taekwondo) ja Jesse Viitala (Eurowon Jyväskylä). Lisäksi otteluvoittoon ylsi Valtteri Väänänen (Action Sport Center). Yhteensä suomalaiset voittivat avauspäivänä 12 ottelua.

Aikuisten kilpailupäivänä Jasmin Manninen (Action Sport Center) sijoittui jaetulle 5. sijalle voitettuaan kaksi ottelua. Mitali oli todella lähellä, sillä viimeinen matsi serbialaista juniorien MM-mitalistia vastaan päättyi kovan taistelun jälkeen lukemiin 7-8.

Myös Suvi Mikkonen (Hankuk Finland) ja Maria Kirjavainen (Helsingin Taekwondoseura) sijoittuivat viidenneksi sarjoissaan. Helmi Härkönen (Espoo Hwarang Team) voitti avausmatsinsa ja sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Jasmin Manninen oli turnauksen suomalaisonnistuja aikuisissa. Mitali jäi yhden pisteen päähän. Kuva: Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskus