Riga Open G1 ensimmäinen päivä - jännitysnäytelmiä aikuisissa, mitaleita nuorempien ikäluokista

6.10.2018

Päivän ylivoimainen voittaja Otto Susiluoto (Helsingin Taekwondoseura) Kuva: Taina Susiluoto

Riga Open G1 on parhaillaan käynnissä Latviassa. Kaksipäiväisen turnauksen ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyi pirteästi. Tuloksena oli Niko Saarisen (Budokwai Taekwondo) viidessija aikuisissa, Otto Susiluodon (Helsingin Taekwondoseura) täydellinen dominointi kultamitalin arvoisesti kadeteissa, Taru Hanhisen (Yong Taekwondo) toinen sija junioreissa, Eljas Enckellin (Taekwondo Nurmijärvi) toinen sija sekä Sara Quinonesin (Taekwondourheilijat 2011) kolmas kadeteissa.

Aikuisten sarjoissa jännittäviä käänteitä

Niko Saarinen sijoittui suoraan ranking-pisteiden perusteella kaavion toiselle kierrolle. Avausottelussa kukistui Valko-Venäjän Vitali Hukalau luvuin 13-0. Kolmannen kierroksen Venäläisvastus Valeriy Shimanov käytti rankaisupaikat hyödykseen ja eteni semifinaaliin luvuin 11-18. Saarisen tuloksena viides sija.

Jasmin Manninen (Action Sport Center) järjesti todellisen trillerin toisen kierroksen ottelussaan Serbian Nadja Savkovicia vastaan. Pahimmillaan Manninen oli 13 pistettä tappiolla, mutta kaivoi viimeisessä erässä lukemiksi 12-15. Avausottelunsa hän voitti Venäläisvastuksen 12-7. Mannisen sijoitus oli yhdeksäs.

Otto Susiluoto ylivoimaiseen voittoon kadeteissa

Nuori Otto Susiluoto otteli neljä täysin ylivoimaista ottelua ja kuittasi ansaitun kultamitalin kadettien -33kg-sarjassa. Jokainen ottelu päättyi piste-eroon ennen varsinaisen peliajan loppua. Susiluoto kommentoi päivän päätteeksi, että mitali kadettien EM-kilpailuista marras-joulukuun vaihteessa kiiltää jo silmissä. Myös tilastot puhuvat arvokilpailumitaliunelman puolesta. Susiluoto on sijoittunut mitaleille kolmessa viimeisimmässä kv-turnauksessa. "Olen erityisen tyytyväinen, että onnistuin kirimään finaalissa tappioasemasta voittoon." kertoo Susiluoto.

Mitalisuora täydentyi kahdella hopealla ja pronssilla

Taru Hanhinen saavutti junioreissa hopeaa sarjassa -42kg. Venäläisvastus kukistui luvuin 36-16. Finaaliottelu käytiin lähes heti perään, mikä vei veronsa. Lopputuloksena hopeaa.

Eljas Enckell vei voiton venäläisestä avausvastuksesta sarjassa kadetit -57kg. Toisen kierroksen Italialaisvastus oli loukkaantunut avausottelussa, mikä tarjosi tien finaaliin. Loppuottelun Venäläisvastus vei voiton. Enckellille hopeaa.

Sara Quinones sai pronssia kadettien -59kg-sarjassa.

Otteluvoittoon ylsi lisäksi junioreissa Yong Taekwondon Jasper Pulakka.

Turnaukseen on osallistunut historiallinen määrä Suomalaisia, yhteensä 48 eri ikäistä urheilijaa. Loput 27 kilpailevat huomenna. Valmennuspäällikkö Eero Viinikainen kiteytti päivän: "Kovia otteluja, katkeria tappioita ja hienoja onnistumisia."