Sairasen parataekwondon MM-kisat jäivät kahteen otteluun

19.10.2017

Matti Sairanen parataekwondon MM-maisemissa Lontoossa. (Kuva: Sampo Pajjulampi)

Suomen ainoana edustajana parataekwondon MM-kisoissa Lontoossa otellut Matti Sairanen putosi jatkosta toisella kierroksella. Nelinkertainen MM-mitalisti Sairanen otteli K44-luokassa, jonka urheilijoilla on toiminnan rajoitus yhdessä kädessä. Painoluokka oli alle 61 kiloiset.

 

Ensimmäisellä kierroksella suomalaista vastaan asettui Japanin nuori Yusuke Hoshino, jonka hän voitti 10-4. Sairanen oli ottelussa selkeästi parempi, vaikka otteleminen olikin vähän tahmeaa pitkän tauon jälkeen. 

 

Toisella kierroksella vastassa oli niinikään Japania edustava Ito Chikara. 

 

- Sairanen oli suorituspisteissä jälleen selkeästi parempi, mutta varoituksia kertyi aivan liikaa. Noin vuosi sitten uudistuneet säännöt eivät vielä ole selkärangassa ja pikkuvirheistä rangaistiin kovalla kädellä. Lopputulos 11-14 ei kuvaa ottelua kuin siltä osin, että Matti otti turhia varoituksia roppakaupalla, kertoi valmentajana paikalla ollut Sampo Pajulampi. 

 

Taekwondo nostettiin paralympialajiksi seuraaviin kisoihin 2020 Tokiossa.  

 

Seuraavaksi maailmaa paljon nähnyt Sairanen muuttaa talveksi Rovaniemelle, jossa hän keskittyy toiseen lajiin lumilautailuun tähtäimessään Pyongchangin paralympialaiset. Taekwondossa ohjelmassa on seuraavaksi joulukuussa EM-kilpailut Bulgarian Sofiassa.