Suomalaiskvartetti otteli lupaavasti kadettien MM-kisoissa

28.8.2017

Kadettien (12-14-vuotiaat) taekwondon MM-kilpailut käytiin 24.-27.8. Egyptin Sharm El-Sheikhissä. Suomea edusti kilpailuissa neljän ottelijan joukkue.

 

Chahrazed Boughrara voitti alle 59-kiloisten tyttöjen avausottelussaan brasilialaisen Mariana Bragan 20-13. Ottelu eteni hyvin Chahrazedin hallinnassa, ja hän pääsi lopussa jo varmistelemaan rauhassa voittoaan,

 

Mitalipaikasta oteltaessa venäläinen Lilija Khuzina oli suomalaista parempi 16-3. Taitava venäläinen hallitsi ottelua, ja Chahrazedilla oli vaikeuksia saada oma voima ja tarkkuus toimimaan, kun vastustaja hivoitteli päätä. Kolmannessa erässä liike parani, mutta venäläinen oli päässyt jo karkuun. 

 

- Kokonaisuutena Chahrazedin ottelut olivat lupaavia, paljon asioita meni hyvin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, valmennusjohto kertoi Egyptistä.

 

Chaimaa Boughrara sai +59 kilon sarjassa vastaansa marokkolaisen Sabir Dounian. Tasaväkisen ottelun voitti marokkolainen Boughraran kovasta yrityksestä huolimatta 8-3.

 

- Chaimaa ei omasta mielestään yrittänyt tarpeeksi. Minun mielestäni ykköspotku lähti kuitenkin hyvin, ja hän sai luotua tilanteita, mutta kakkospotku jäi puuttumaan ja sitä kautta hyvät hyökkäykset jäivät keskeneräisiksi ja pisteet saamatta. Tästä on hyvä jatkaa kuitenkin eteenpäin, valmentaja Lauri Laitinen kertoi.

 

Alle 65-kiloisten poikien sarjassa torstaina Eddie Quinones hävisi avauskierroksella isäntämaan Omar Salemille pistein 20-30.       

 

Ensimmäisessä erässä Eddie oli hiukan jännittynyt, ja vastustaja pääsi edelle. Toisessa erässä nähtiin aivan eri Eddie, keskittynyt ja rento, hyvin mukana pelissä. Piste-erokin saatiin tasoitettua.

 

- Kolmannessa erässä ero syntyi,  kun Eddie onnistui osumaan muutaman kerran päähän, mutta tuomarit eivät havainneet osumia (video replay korttia ei enää ollut) ja vastaavasti vastustaja onnistui muutaman kerran ja sai pisteet. Eddie taisteli loppuun asti rohkeasti, mutta piste-ero oli siinä vaiheessa liian suuri, valmentaja Jesus Ramal kertoi.

 

Valtteri Tammila sai -33 kilon sarjassa heikon alun jälkeen hyvän otteen ottelussaan valkovenäläistä  Aliaksandr Kazlouta vastaan.

 

- Ensimmäisessä erässä vastustaja yllätti ja sai 5-0-johdon. Toisessa erässä taktiikka toimi paremmin ja suojaus oli paremmin kohdillaan sekä luottamus omaan tekemiseen paljon parempi. Kolmannessa erässä peli ratkaistiin aivan viime sekunneilla, tilanne oli 14-14 ja sekavan tilanteen jälkeen molempien ottelijoiden potkiessa tarmokkaasti vastustaja sai kolme pistettä ja voitti 17-14, Ramal kertoi.