Suomelle Taekwondon olympiapaikka Rioon

17.1.2016

Suomi on saavuttanut paikan Rion Olympiakisoihin Suvi Mikkosen oteltua itsensä finaaliin sarjassa -57kg Euroopan karsintaturnauksessa Istanbulissa! Sarjojen kaksi parasta lunastavat olympiapaikan.

Mikkonen kukisti avauskierroksella Italian Licia Martignanin äkkikuolemaerässä. Varsinaisella peliajalla ottelu päättyi lukemiin 7-7.

Semifinaalipaikka aukeni Mikkosen voitettua toisella kierroksella Portugalin Joana Cunhan luvuin 4-2.

Semifinaalin vastus oli sarjan ykkössijoitettu Saksan Anna-Lena Froemming. Mikkonen oli rankattu 4:lle sijalle. Froemming kukistui luvuin 9-8 Mikkosen huikealla pääosumalla aivan varsinaisen peliajan lopussa.

Suomea edustivat Mikkosen lisäksi Toni Lahtinen (-58kg), Jenna Partanen (-67kg) ja Teemu Heino (+80kg).

Eilen ottelivat Toni Lahtinen ja Jenna Partanen. Lahtisen ottelu päättyi luvuin 1-9 Serbialaisen Milos Gladovicin hyväksi. Jenna Partanen otteli erittäin tasaisen ottelun Puolan Aleksanra Krzemieniecka vastaan. Lopputulos 1-0 kääntyi kuitenkin Puolan hyväksi.

Teemu Heino voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa tuomariäänillä Itävallan Christoph Deckeriä vastaan. Heinon turnaus päättyi kuitenkin toisella kierroksella Brittien ykkössijoitettua Mahama Chota vastaan lukemin 2-4.

Taekwondon Olympiakarsintaturnaus käydään 16.-17.1.2016 Turkissa Istanbulissa.

Suvi Mikkonen edusti Suomea myös Lontoon Olympiakisoissa sijoittuen 5:lle sijalle.