Suvi Mikkonen pronssille ottelun EM-kilpailuissa (4. kilpailupäivä)

4.5.2014

Suvi Mikkonen otteli tänään pronssia Taekwondon aikuisten EM-kilpailuissa sarjassa naiset -53kg. Kilpailut käytiin 1.-4.5.2014 Bakussa, Azerbaijanissa.

Mikkonen oli sijoitettu viidenneksi sarjassaan ja hänet arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Ensimmäisessä ottelussa Mikkonen sai vastaansa Italian Erica Nicolin. Ottelu päättyi selkein lukemin 5-12 Mikkosen voittoon. Sarjan neljänneksi sijoitettu Sveitsin Manuela Bezzola asettui vastaan toisessa ottelussa. Mikkonen voitti ottelun pistein 14-9. Semifinaalivastukseksi eteni sarjan ykkössijoitettu. Kroatian Ana Zaninovic oli erittäin kova vastus. Huomattavasti pidempi Kroatian edustaja vei ottelun lukemin 14-2.

Suvin mitalia ja Suomen menestystä Azerbaijanissa täydensivät Saina Savage (-73 kg) ja Roosa Närhi (-57 kg), jotka sijoittuivat kumpikin sarjassaan viidennelle sijalle. Tanja Pasasen sijoitus oli yhdeksäs. Loput Suomalaiset karsiutuivat ensimmäisellä kierroksella.

Mikkosella on opiskelijoiden EM-kulta vuodelta 2009. Lisäksi hän sijoittui viidenneksi Lontoon Olympialaisissa 2012. Nyt saavutettu EM-pronssi on Mikkosen ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Suomi on saavuttanut aikuisten EM-mitalin viimeksi vuonna 2005, kun Teemu Heino otteli hopealle ja Raina Leetberg pronssille.

Mikkonen on tällä hetkellä 11. sijalla maailman rankingissä. Mikkonen on hankkinut Rion Olympialaisiin ranking-pisteitä viimeisen puolen vuoden aikana neljästä turnauksesta: Venäjän ja Israelin avoimista, Dubaissa järjestetystä Furaijah Open –turnauksesta sekä Hollannin G2-turnauksesta, jossa jaettiin kaksinkertaiset pisteet. Ranking-kärki pääsee Rioon suoraan, ja loput olympiapaikoista jaetaan eri maanosien karsintaturnauksissa.

Jouni Lahtinen - Imants Kopjevs, LAT 4-6

Suomalaisten viimeisen kisapäivän käynnisti miesten alle 74-kiloisten Jouni Lahtinen. Ottelun alkuvaiheissa latvialainen sai vastapotkuillaan muutaman pisteen kaulan. Lahtinen heräsi kuitenkin viimeisessä erässä mahtavaan kiriin. Osuma osumalta ero kaventui. Loppusekunneilla Jouni nappasi vastukselta pääosuman, jota ei kuitenkaan palkittu pisteillä. Suoritus oli tappiosta huolimatta lupauksia herättävä. Jounin sijoitus on 17.-34.