Suvi Mikkonen todella lähellä taekwondon EM-mitalia

7.12.2017

 

Suvi Mikkonen oli lähellä saavuttaa EM-mitalin taekwondon olympiasarjojen EM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa. Mikkonen eteni -57 kilon sarjassa puolivälierään, jossa koki jatkoaikatappion latvialaisvastustajalleen.

 

Olympiasarjojen EM-kisat järjestettiin nyt toisen kerran.

 

Avausottelussa Mikkonen kukisti norjalaisen Marie Magnusin 8-6.

 

- Tiukka ottelu, jalkani tuntuivat hieman raskailta. Hallissa oli kylmä, etenkin lämmittelypaikalla. Yleensäkään avausottelut eivät ole parhaita, mutta pystyin silti ottelemaan voiton.

 

Toinen ottelu oli Mikkoselta jo selkeästi parempi ja turkkilainen Sedanur Yumurcali kukistui 24-8.

 

- Pystyin käyttämään vahvuuksiani ja voimaani dominoiden ottelua.

 

Puolivälierään vastaan asettui latvialainen Inese Tarvida, joka vei ottelun vastan kultaisella pisteellä.

 

- Kaikista kitkerin tapa hävitä EM-mitali. Se vain lipesi käsistäni. Ottelu oli kiihkeä, molemmat noudattivat tiukasti taktiikoitaan. Kultaisen pisteen latvialainen ansaitsi osumalla vartalooni etujalalla. Tuntuu todella pahalta, jälleen yksi viides tila. Mutta edelleen tunnen olevani menossa oikeaan suuntaan ja tiedän mitalin olevan lähellä, Suvi tiivisti tuntojaan päätösottelusta.

 

Sarjan voiton vei Venäjän Tatiana Kudashova, joka voitti finaalissa Mikkosen pudottaneen latvialaisen 15-5. Pronssia saivat Tarvidan pikkusisko Jolanta ja Venäjän Ekaterina Kim.

 

Mikkosen ei pitänyt otella näissä EM-kilpailuissa, sillä kisat siirrettiin tähän ajankohtaan alkuperäisestä muutaman viikon takaisesta.

 

- Minun piti olla tähän aikaan lomalla, sillä olen kisannut joka kuukausi tammikuusta lähtien ja tämä oli ainoa mahdollisuus huilata. Tunsin kuitenkin Grand Prix´ssä kuntoni erinomaiseksi ja en halunnut missata tätä tilaisuutta, Mikkonen kertoi.