Suvi Mikkosen MM-taekwondo päättyi lyhyeen

29.6.2017

Suvi Mikkonen

Suvi Mikkosen taekwondon MM-ottelut jäivät tämän vuoden kisojen osalta valitettavasti yhteen. Mikkonen hävisi Korean Mujussa järjestettävissä MM-kilpailuissa avauskierroksella -57 kilon sarjassa australialaiselle Carmen Martonille.

Marton vei avauskierroksen ottelun 16-4. Australialaisen tie kuitenkin nousi pystyyn jo seuraavalla kierroksella tappioon thaimaalaiselle Phannapa Harnsujinille.

- Ei todellakaan tullut semmoinen suoritus, mihin voisin olla tyytyväinen. Kaikki meni hyvin ennen matsia: valmistautuminen ja kisapäivänä lämmittely. Mutta ottelussa vastustaja sai ensimmäiset pisteet ja jotain tapahtui vain minun pään sisällä, enkä saanut ittestäni irti edes viittäkymmentäprosenttia, Mikkonen murehti pettyneenä.

Mujun MM-kisat ovat kaikkien aikojen suurimmat taekwondon arvokilpailut osallistujamääränsä suhteen. Mukana on lähes tuhat urheilijaa 183:sta eri maasta. Muun muassa kaikki Rion kahdeksan olympiavoittajaa ovat mukana MM-taistossa.

Kisat käydään kokonaisuudessaan 24.-30.6. välisenä aikana. Järjestyksessään lounaisessa Koreassa käytävät MM-kilpailut ovat järjestyksessään 23:nnet. Suomen toinen kisaedustaja Teemu Heino sijoittui keskiviikkona miesten raskaassa sarjassa 17:nneksi.