Taekwondo Festival onnistui loistavasti

20.8.2012

Järjestyksessään seitsemäs kansainvälinen Taekwondo Festival onnistui erinomaisesti. Tapahtuma järjestettiin 17.-19.8.2012 Turussa. Kun lasketaan Finnish Openin ja festivaalin osallistujat yhteen, niin Caribia-hotellin ympäristössä liikkui yli 500 taekwondo-harrastajaa viikonlopun aikana. Tapahtuman ohjaajina toimivat KANG Shin Chul, MUN Dong Kun, Jesus Ramal, Suvi Mikkonen ja Petteri Kauppinen.

TORSTAI
Torstaina viriteltiin festivaalitunnelmaa ja pidettiin organisaation viimeiset kokoukset. Isäntäseura Budokwai Taekwondon harrastajat saivat harjoitella festivaaliohjaajien johdolla, jotta viikonlopun aikana ei harmittaisi niin paljon, kun treenejä jää väliin talkootöiden vuoksi. Aamupäivällä harjoiteltiin ottelua olympiavalmentaja Jesus Ramalin johdolla ja illalla Kang Shin Chul lapsineen piti perustekniikkaharjoituksen. Ilta huipentui Suvi Mikkosen olympiamenestyksen juhlimiseen kakkukahvien merkeissä.

PERJANTAI
Tapahtuman aluksi pidettiin vain mustavöisille harrastajille tarkoitettu Opettajaseminaari, jossa suurmestari Kang opetti "the fundamental elements of Taekwondo". Osallistujat ymmärsivät, miten tärkeää on tuntea tekniikoiden sisältö riittävän tarkasti voidakseen opettaa niitä oikein muille. Vielä tärkeämpää on tiedostaa oma asemansa taekwondoyhteisössä.

Festivaalin otteluharjoitukset käynnistyivät klo 16 nuorten treenillä. Perjantai-illalla Caribia-hotellin jättimäinen sali täyttyi valkoisista Dobokeista KANGin perheen johtaman yhteisharjoituksen merkeissä.

LAUANTAI
Yön aikana Caribia-hallista oli taiottu kansainvälisen tason kilpailuareena ja 10. Finnish Open Poomsae (ETU A-Class) saattoi alkaa. Teknisten ongelmien vuoksi kilpailu päättyi yli tunnin aikataulusta jäljessä, mutta muuten järjestelyt toimivat täydellisesti ja kilpailun taso oli ennätysmäisen korkea.

Läheisillä Aurajoen ja Nummen kouluilla virtasi hiki koko lauantain joko itsepuolustuksen tai ottelun merkeissä. Lapsille oli kaksi omaa treeniä, muuten harjoitukset olivat avoimia kaikille. Myös lauantai-ilta päättyi suurmestari Kangin pitämään harjoitukseen.

SUNNUNTAI
Aamupäivällä harjoiteltiin vielä viidet treenit, kunnes oli aika kokoontua Caribia-halliin. Tällä kertaa saliin kattoon oli ilmaantunut spottivalot ja ilmassa oli jännitystä - Taekwondo Show oli alkamassa. Näytöksen aikana nähtiin lasten esitys, kolme vauhdikasta joukkueottelua, sirkusakrobaatti, suurmestari Kangin esitys sekä isäntäseuran Show teamin vauhdikas näytös.

Päivän päätteeksi siirryttiin busseilla rentoutumaan meren rantaan. 70-paikkainen sauna houkutti festivaaliosallistujia lauteille ja yllättävän monet ulkomaalaiset vieraat uskalsivat pulahtaa veteenkin. Mukavan yhdessäolon lomassa kisailtiin eukonkannon mestaruudesta.

Kiitos kaikille mahtavan tapahtuman onnistumisesta!