Turkkilaista osaamista maajoukkueleirillä 8.12.

9.12.2012

Ottelumaajoukkueen leiri pidettiin Lahdessa 8.12. Leirin ohjaajana toimi Lahteen muuttanut turkkilainen Erol Yildiz. Hän on saavuttanut kilpailuaikoinaan mm. Turkin mestaruuksia. Leirillä oli yhteensä noin 30 henkilöä koostuen maajoukkueurheilijoista ja muista ottelusta kiinnostuneista. 

Päivän aikana oli kolme harjoitusta, joista ensimmäinen koostui fyysisestä harjoittelusta. Siinä harjoitettiin monipuolisesti mm. nopeutta, lihaskestävyyttä ja ponnistusvoimaa potkutekniikoilla höystettynä. Toinen harjoitus sisälsi potkutekniikkaa erilaisin kombinaatioin parin kanssa läpysköihin ja tyynyihin. "Eteenpäin" ja "läpi" olivat kantavina teemoina tekniikoiden suoritustavassa. Kolmas harjoitus sisälsi panssariottelua, missä yhtenä painotuksena oli eteenpäin menevät ja nopeat potkukombinaatiot hitaan vuoropotkimisen sijasta. Yildizin pariksi päässeet varmasti tunsivat tarkat ja sähäkät osumat suojissaan.

Taekwondo-ottelun vaatiman fyysisyyden, teknisen taidon ja asenteen jokainen paikallaolija pystyi varmasti aistimaan. Toivottavasti ajatuksia, intensiteettiä ja harjoitteita kulkeutuu kotisaleille asti.

Kiitokset Erol Yildizille päivän annista!