Suomelta neljä edustajaa olympiakarsintoihin

8.3.2024

Taekwondon Euroopan olympiakarsinnat järjestetään Bulgarian Sofiassa 9.–10.3.2024. Suomesta mukana on neljä kilpailijaa:

Ida Tammila (Budokwai Taekwondo), ottelee naisten alle 49-kiloisten sarjassa ja Helmi Härkönen (Wondo Espoo) alle 57-kiloisissa. Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) kilpailee miesten alle 58-kiloisten sarjassa ja Bardia Mirzaei (Taekwondourheilijat 2011) alle 80-kiloisissa.

Tammila, Härkönen ja Mirzaei ottelevat ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina ja Saarinen puolestaan sunnuntaina. Jokaisen sarjan kaksi parasta ottelijaa saavat paikan Pariisin ensi kesän olympialaisiin, jotka järjestetään 26. heinäkuuta alkaen.

Kilpailijat kertovat valmistauminen sujuneen hyvin. Kisavirettä on haettu ulkomailta ja yksityiskohtia on hiottu viime metreille asti.

“Tavoitteena on saada itsestäni paras mahdollinen suorituskyky irti. Kilpailu olympiapaikoista tulee olemaan erittäin kova, mutta uskon onnistuessani olevani varteenotettava kilpailija sarjassani”, Niko Saarinen summaa.

Suomen joukkueen valmentajina  Bulgariassa mukana ovat Simo Siltanen, Jarkko Mäkinen ja Kim Sinisalo. Joukkueenjohtajana toimii Maika Gröhn-Tammila.

 Kilpailuja voi seurata livenä verkossa osoitteessa https://olympics.com/en/sports/taekwondo/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠